zondag 28 april 2013

Linnenzakjes


Wanneer we op vakantie gaan worden er heel wat plastic zakjes gebruikt, voor de schoenen, voor het vuile linnen,e.d. Aangezien ik toch een hele voorraad stofjes liggen heb, heb ik nu besloten om een aantal zakjes te maken die ik dan kan wassen en hergebruiken, wat beter is voor het milieu.
Hier zijn de eersten, nl 2 zakken voor het vuile linnen.

zaterdag 27 april 2013

Tasjes voor stokbrood


Enkele jaren geleden huurden wij een huisje op een camping in Frankrijk. Dit doen wij bijna alle jaren. Elke morgen gaan we dan lekker stokbrood halen. Op die camping hadden ze daarvoor speciale zakjes in de tinten van provencaalse stofjes. Ze waren van een materie gemaakt dat maar een paar keer bruikbaar was. Aangezien het stokbrood dikwijls niet is verpakt, of maar gedeeltelijk, was ik op het idee gekomen om zakjes te maken in provencaalse stofjes. Die had ik eens meegebracht van één van onze vakanties in Frankrijk. Deze zakjes kan ik na de vakantie wassen en zo zijn ze weer klaar voor de volgende keer.Ik maakte ze in 2 maten, één voor een groot stokbrood en één voor kleinere stokbroden.

Hoesje voor iPad


Onlangs kocht ik mij een mini ipad. Ja, een mens kan niet meer zonder de moderne technologie,ook niet als we eens op weekend of op vakantie gaan. Ik maakte dan ook dit hoesje voor mijn nieuwe aanwinst.

zondag 21 april 2013

Kleedje voor skipper


Van mijn dochter heb ik niet alleen nog barbies liggen, maar ook Skipper en Ken.
Hier een eerste kleedje voor skipper.

vrijdag 19 april 2013

Nieuw breiproject


Aangezien mijn beige vest heel goed was meegevallen ben ik er nog eentje begonnen in een andere kleur. Ik brei het ook met rapido van Annell.

zondag 14 april 2013

Tenniskleedje


Wij zijn een echte tennisfamilie. Zowel mijn echtgenoot als mijn 2 kinderen tennissen. Zelf ben ik moeten stoppen door veelvuldige blessures. Wanneer ik het patroontje voor dit tenniskleedje zag kon ik het dan ook niet laten om het onmiddellijk te maken.

Barbie


Onlangs kreeg Hannelore haar eerste barbiepopje. Dan is het weer aan oma om aan het werk te gaan.
Hier een eerste kleedje voor haar pop.
Het wordt hier gedragen door een barbie die ik nog liggen had van haar mama.
Aan patroontjes geen gebrek, die vind je genoeg op internet. Ik ga dus nu op zoek naar het volgende.

zaterdag 13 april 2013

Wat stikwerk


Op het quiltweekend in Blankenberge kocht ik deze leuke stofjes met de bedoeling om er naaibenodigdheden mee te maken.
Hieronder het eerste, nl een naaldenetui.



Terwijl ik de naaimachine uitgehaald had, nog een kerstboom gemaakt. Deze keer wel een maat groter dan de eerste die ik maakte.


vrijdag 12 april 2013

Beige vest


Omdat ik de steek van het vestje voor Hannelore zo mooi vind, heb ik hem ook gebruikt voor deze vest voor mij. Ik maakte het ook met rapido van Annell.

dinsdag 2 april 2013

Vestje voor Hannelore


Zoals beloofd, hier de foto van het vestje voor mijn kleindochter.
Vandaag de knoopjes gehaald, en ze er dan maar onmiddellijk aangezet.
Ik maakte het met rapido van Annell. Het is hetzelfde model dan het blauwe vestje dat ik eerder reeds maakte.

maandag 1 april 2013

Nog een éénvoudig recept


Nu een taartje gebakken, één van mijn favorieten, een carré confituur.
Zowel de rotsjes als deze taart zijn recepten uit de boeken van SOS Piet. 
Ik hou niet zo van slagroom en crème au beurre. Ik heb liever éénvoudige taartjes zoals dit.

Afgewerkte top Kaffe Fassett


De boorden staan er nu ook aan. Ik kon niet wachten om het resultaat te zien. Dus tussen het wassen en strijken van gordijnen en het uit kuisen van kasten (nog altijd het gevolge van onze werken) de tijd genomen om de boorden eraan te zetten.  Dit werk is nu ook klaar om te quilten. Het zal nog wel even duren voor ik eraan begin, want ik ben nog een grote aan het quilten voor mijn dochter. 
Intussen ook een vestje afgemaakt (breiwerk) voor mijn kleindochter. Ik moet nog bijpassende knoopjes gaan halen. Jullie krijgen het dus pas te zien wanneer de knopen eraan staan. Nog even wachten dus.