zondag 31 juli 2011

Klein quiltje



Op een muurtje tussen de inkomhal en de woonkamer hang ik steeds een klein quiltje. Af en toe maak ik een nieuw om eens te wisselen.

vrijdag 29 juli 2011

Quilt voor Hannelore



De quilt voor mijn kleindochtertje is af. Hopelijk beleeft ze er veel plezier aan.

vrijdag 15 juli 2011

Pannenlappen

Een tijdje geleden maakte ik dubbele ovenwanten in deze stofjes. Nu maakte ik de pannenlappen die erbij horen.





zaterdag 9 juli 2011

Nieuw project

Dit zijn mijn eerste zeshoekjes.


Onlangs zag ik in een tijdschrift deze quilt, gemaakt uit allemaal zeshoeken op veel verschillende manieren in elkaar gezet. Het is een quilt waar je enorm veel verschillende stofjes kan voor gebruiken. Een goed project dus om eens wat resten weg te werken. Ik ben er dan ook al aan begonnen. Het zal wel een tijdje duren voor deze quilt zal in elkaar staan. Het maken van de zeshoekjes is zoiets dat ik tussenin eens doe.




vrijdag 8 juli 2011

UFO krijgt bestemming

Deze quilt staat al een aantal jaren in elkaar. Hij is intussen ook al voor 80% gequilt. Hij bleef maar liggen omdat ik niet echt wist waar ik hem kon ophangen of leggen, en dus eerst altijd andere quilts afmaakte. Nu ga ik hem afmaken, want hij vertrekt naar onze vrienden in Polen. Zij waren op zoek naar iets om op te hangen en vroegen mij om een grote quilt in blauwe tinten. Dit was dus de ideale quilt.

Origineel speldenkussen

In de bergen hebben we verschillende winkels gezien waar ze houten voorwerpen verkochten, speelgoed e.d. Ik kocht er dit origineel speldenkussen en een naaldenkoker.

zondag 3 juli 2011

Vakantie

Wij zijn net terug van een mooie reis in Frankrijk. We bezochten er oa. de Gorges du Verdon, Le plateau de Valansole en daarna trokken we naar de Alpen. Hieronder een paar foto's van de mooie natuur ginder. Het weer was er ook heel goed. We hebben dus een zeer toffe vakantie gehad.